Belmonte Arboretum

Belmonte Arboretum is gedeeltelijk in de Engelse landschapsstijl aangelegd. Het is een tuin van 10,5 hectare, gelegen aan de rand van de Nederrijn.

Het wordt in 1954 over genomen door de Landbouw-hogeschool van Wageningen en door hen ingericht. In 2012 neemt Het Gelders Landschap samen met Stichting Belmonte arboretum,  het in eigendom.

Op het ogenblik bevat Belmonte 4000 soorten planten en 6000 collectieplanten.Het bevat een grote collectie rododendrons en heeft ook een degelijke collectie Gentse Azalea's, azaleakruisingen die nog maar weinig te vinden zijn en nog minder aangeplant. De collectie meidoorns, lijsterbessen, sierappels en sierperen valt onder de Stichting Nationale Plantencollectie (SNP). Belmonte bevat tevens een rozencollectie. Meer informatie over Belmonte vindt u hier.

Hieronder vindt u een kleine fotocollectie van de rododendrons die er op Belmonte te vinden zijn.

En onderstaand ook een video van Belmonte, gemaakt door een van onze leden...