Excursie Kasteeltuinen Arcen

Nou, dat was het dan voor dit jaar; de enige excursie die we met veel moeite bij elkaar hebben kunnen schrapen. Maar hij mocht er zijn, het was enorm gezellig. Met 12 personen door een park van 32 hectare. Het was niet druk, het weer wilde 's morgens nog een beetje tegenwerken  maar 's middags was het droog.  De herfstkleuren waren echt prachtig en ik heb stukken gezien die ik vorig jaar volledig gemist heb.

(Als je op de foto's klikt, krijg je ze groot op je scherm)

fonteinen.jpg

Via 'Lommerrijk' met kabbelende beekjes en  watervalletjes doorgelopen naar het Bergpaviljoen. Daar een kop koffie gehaald en onze meegenomen broodjes opgegeten. Rond die tijd begon het ook te regenen dus zijn we een half uurtje blijven zitten om bij te praten met Eddy en Linda, Teun en Jannie en Annemie.

henk-s.jpg

Henk

Via het Rosarium met de fonteinen richting de beeldentuin gelopen. De beelden zijn moderne kunst en ik heb zelfs de moeite niet genomen om foto's te nemen. De fonteinen zijn echter wel de moeite waard en er staan altijd een mooie collectie chrysanten. Zoals gezegd is het niet mijn favoriete plant maar de manier waarop ze daar zijn opgezet in enorme borders, is werkelijk prachtig. Zoals je op de foto kunt zien, was er een wat dreigende lucht en we kregen vlak na deze foto ook nog wel wat regen.

lommerrijk.jpg

Lommerrijk

Toen de regen omsloeg in wat miezeren, iedereen weer bij elkaar gekregen en met Rinus voorop, de route door de bergtuin genomen. Dat stuk heb ik vorig jaar niet gezien en ik moet toegeven dat ik dit toch wel de mooiste tuin van het herfstseizoen vind. Op de brug foto's van onze leden gemaakt.

rinus-s.jpg

Rinus

teunenjannie.jpg

Teun en Jannie

foto: L.Smulders

Wim.jpg

Wim

Bij de volgende foto hebben we wel even stil gestaan en meerdere mensen hebben er foto's gemaakt. De rode esdoorn stak echt prachtig af tegen de gele en groene kleuren van de bomen er omheen.

esdoornwaterval.jpg

Er stonden echter nog meer prachtige esdoorns. Daarna de 'berg' weer afgeklommen langs allerlei beekjes en watervalletjes om uiteindelijk weer terug te komen bij het paviljoen. Verder gelopen richting de kassen en ook de plek waar je de rode poort (bovenaan deze pagina) van dichtbij kunt bekijken. Ook daar weer een enorm bol met chrysanten, kleurrijk opgezet en prachtig spiegelend in het water.

gele esdoorn-s.jpg
poort.jpg
Annemie-s.jpg

Na de kassen met een enorme vijver met koi karpers, doorgelopen richting de Japanse tuin. Eerst langs de border tuinen met opnieuw mooi opgezette chrysanten. Annemie prachtig op de foto gezet omdat het van mijn kant net leek of ze onder de paraplu stond. Vervolgens langs de Italiaanse tuin met stucco poort. Eigenlijk is er zoveel te zien in Arcen, zelfs in de herfst!

Annemie

japanshuis.jpg

De mooiste kleuren staan in de Japanse tuin. Er staan ook een aantal gebouwtjes en beelden en aan de ene kant kun je wel zeggen dat het wat kitscherig is, maar aan de andere kant creëert het wel een sfeer. En dat vind ik erg leuk.

Uiteindelijk via het toernooiveld teruggelopen naar het kasteel. Deze is ook te bezichtigen en op dit ogenblik staan er prachtige herfstbloemen uitgestald op alle tafels in de verschillende vertrekken. Dit was het einde van het bezoek aan Kasteeltuinen Arcen en werd er gedag gezegd.

kasteelbinnen.jpg
lou.jpg