• Petra

Twee van de drie..Tja, bovenstaande afbeelding is natuurlijk adembenemend.. en dat was het ook. Het park is enorm en ik had me die ochtend aangesloten bij Leo, Arno en zijn vrouw en Lou. Leon heeft prachtige verhalen maar veel ben ik er al weer van vergeten.. het is te veel om te onthouden. Wel had Leon gezegd dat als je 1 tijd moest kiezen om Sheffield Park te bekijken, het de herfst is zodat je de enorme roodgekleurde esdoorns langs het water prachtig kunt zien weerschijnen. Veel van deze bomen zijn groen nu dus in de herfst moet dat inderdaad een verschijning zijn.

Wel leuk was de fazant die toch zeker 20 minuten met ons is meegelopen en uiteindelijk opperde ik dat ik helaas geen brood voor hem had. Petje af voor Leon die een stuk Weetabix uit zijn tas toverde en op de grond verkruimelde. Dat ging er in als koek 😊.Vervolgens was het door naar Nymans. Naar mijn mening te groot en te pompeus opgezet. Het huis is verbrand en men is naarstig op zoek naar donaties om het te restaureren. Het huis, de tuin er omheen en de uitzichten zijn voortreffelijk maar voor de rhodo's hoef je het niet te doen.


De laatste tuin was weer de meest mooie. Kleiner, gemoedelijker en met prachtige azaleas, plus een redelijk hoogteverschil wat zo'n ton meteen een stukje interessanter maakt. Wij kennen dat niet echt. Bovendien stonden er een aantal prachtige bomen zoals de Nyssa sylvatica en zeldzame eiken. Ja, daar had ik de hele middag wel willen wandelen!

Op de foto onze reisleidster die het ook allemaal voortreffelijk vond. En er is zeker wat voor te zeggen om langs de 'tearoom' te gaan daar waar ze hebben er erg lekkere dingen plus een uitmuntende service!
26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

 Nederlandse Rhododendron vereniging

Dutch chapter of the ARS