top of page

Vermeerderen

Als u uw rhododendron graag op minder conventionele manieren wilt verkrijgen, vindt u hieronder een aantal presentaties die u kunnen helpen met het zaaien of kweken van planten. Deze zijn geschreven door onze hobby-kweker Theo Leijdens.

Image-empty-state_edited.jpg

Zaaien

Zaaien is de makkelijkste manier om aan een nieuwe rhododendron te komen. U heeft alleen wat grond en een bak nodig en u kunt aan de gang.. Niet alle zaad leent zich echter voor zaaien maar om het is een dankbare bezigheid omdat het bijna niet mis kan gaan.

Image-empty-state_edited.jpg

Stekken

Stekken is de meest directe manier om aan een specifieke plant te komen. Het vergt wat werk maar u heeft relatief weinig ruimte nodig en u bent redelijk snel klaar. Wilt u kijken hoe dit in zijn werk gaat?

Image-empty-state_edited.jpg

Boxmethode

De 'boxmethode' is eigenlijk stekken in het klein. Bekijkt u ook de presentatie 'stekken' voordat u deze presentatie bekijkt aangezien het nog wat extra informatie verschaft.

Image-empty-state_edited.jpg

Kruisen

Kruisen is de meest intensieve manier van vermeerderen. Het is leuk om eigen creaties te maken maar u heeft wat kennis nodig van de rhododendron en wat kennis van planten in zijn algemeenheid. Durft u het aan?

Seed Wholesale Distribution

Rhododendronzaad

Wilt u weten waar u rhododendronzaad kunt krijgen? Het is redelijk lastig op het ogenblik vanwege Brexit,  EU regelgeving en het Nagoya protocol maar hier vindt u meer informatie.

bottom of page