Zaadbanken

Nederland heeft geen zaadbanken zoals de Amerikaanse 'Rhododendron Society' of de Engelse RHS. Wij bestellen daarom meestal bij de ARS. De kanttekening is wel dat de EU  eist dat bij deze zaden een fytosanitair certificaat komt, wat betekent dat de zaden geen ziektes bevatten.  Daar zijn extra moeite en kosten aan verbonden dus wordt dit maar 1 maal per jaar gedaan. Hieronder vindt u de links voor zaadbanken; de NHS levert op dit ogenblik niet aan de EU .

rhododendron-2370503_1920.jpg

Zaadbanken

statue-of-liberty-267948_1920.jpg

Op onderstaande knop komt u rechtstreeks op de pagina van de American Rhododendron Society waar zaad verkocht kan worden. Alleen aan het begin van het jaar is het mogelijk zaad te bestellen, voor ARS leden in januari, voor niet-leden van de ARS is dat maart.

palace-530055_1920.jpg

Op onderstaande knop komt u rechtstreeks op de pagina van de Rhododendron, Camellia and Rhododendron Group waar zaad verkocht wordt. Er wordt vanwege Brexit, op dit ogenblik geen zaad verkocht aan landen in Europa maar men is bezig dit aan te passen.

Japanese Characters

Zoals gezegd is het Nagoya protocol een stuk wetgeving die voor aardig wat beperkingen zorgt. Om daar wat duidelijkheid in te scheppen, vindt u hier wat meer informatie over zaad en hoe we er wel of niet aan komen.