top of page

Excursie naar Lisse

16 september 2023

Dit jaar een wandeling door de bollenstreek. De bollenstreek is natuurlijk bekend om zijn tulpen maar in het najaar kunt u daar ook dahlia's bekijken. Niet alleen in perken maar ook opgemaakt in prachtige objecten bij Kasteel Keukenhof. Na de lunch maken we een wandeling door de Waterleidingduinen, waar we ongetwijfeld nog wel wat herten tegen komen.

Aanmelden kan tot 11 september 2023.

Onder voorbehoud:

10:00 Keukenhof 1, 2161 AN Lisse 

           - Hofboerderij met koffie en gebak*  

10:30: Wandeling door Landgoed Kasteel Keukenhof

12:00: lunch bij de Hofboerderij

13:30 : Vogelenzangseweg 21, 2114 BA Vogelenzang

                Vertrek naar Vogelenzang/Waterleidingduinen

                Misschien nog wat drinken bij de Oase?

16:00: Einde excursie


* De Hofboerderij vindt u als u de poort RECHTS van het gebouwtje bij het parkeerterrein in gaat en deze moestuin rechtdoor via de andere kant weer verlaat. Als u op het grasveld staat, loopt u richting het kasteel, en voor het kasteel slaat u rechtsaf. Na 50 meter vindt u de ingang van het restaurant.


=> Vergeet u bij het aanmelden niet de lunchkeuze door te geven? Dan kan via de email of via het opmerkingenveld bij de aanmelding op de website.

Website

! Er kunnen niet meer dan 20 mensen aanmelden vanwege de lunch limiet!

Parkeren: Het parkeerterrein voor Kasteel Keukenhof is groot genoeg en gratis.

Bij de Oranjekom moet u 2 euro voor een dagkaart betalen. Deze zijn via de kaartautomaat te betalen.

Kosten: 10 euro. De kosten voor koffie met gebak en de toegang tot de Waterleidingduinen zijn inbegrepen, de lunch mag u zelf betalen maar een keuze doorgeven wat eten betreft is wel verplicht. U vindt het menu als u op de knop 'lunchmenu' klikt onderin de 2e foto of via https://kasteelkeukenhof.nl/wp-content/uploads/sites/2/Hofboerderij-Menukaart.pdf

Kasteel Keukenhof 

Het landgoed is een onbekende parel. Het is het kasteel waar de Keukenhof toe behoorde. Het Kasteel en het landgoed waarop de Keukenhof ligt, waren in de 17eeeuw nog 1 geheel maar in de jaren ’50 van de vorige eeuw hadden een aantal bollenkwekers het idee geopperd om daar een tentoonstelling voor de tulpen te organiseren. Het kasteel zelf raakte daarbij op de achtergrond. En om dat een beetje te compenseren, wordt er tegenwoordig bij het kasteel een dahliatentoonstelling gehouden in de herfst. De dahlia’s staan niet alleen in de perken, er worden ook objecten van gemaakt, die volledig met dahlia’s worden bedenkt. Het is tegenwoordig een klein maar mooi park met het kasteel als de kers op de taart.

In de Hofboerderij kun je bovendien prima eten! Neem, vanaf het parkeerterrein de poort aan de rechterkant het park in. Je komt dan langs de kassen aan je rechterhand. Loop tussen de plantenbakken door tot je aan de andere kant de omheining weer uit bent. Voor je zie je nu een grasveld. Als je links kijkt, zie je Kasteel Keukenhof. Loop richting het kasteel en sla voor het kasteel rechtsaf. Loop dit pad af tot je een paar honderd meter verder de Hofboerderij tegenkomt.

Om 10 uur beginnen we daar met koffie en gebak. Daarna kun je in alle rust de dahlia’s bekijken en alle objecten rond het Kasteel. Er is een kleine beeldentuin, en als je over of om de rododendronheuvel loopt, is er achter ook nog een bebost gedeelte.

Om 12 uur kunnen we bij de Hofboerderij de lunch genieten. Kies zelf je lunchgerecht uit en meld dat aan mij zodat ik het aan het restaurant kan doorgeven.

Waterleidingduinen

Na de lunch is het een klein half uurtje rijden (niet omdat het nou zo ver is maar omdat je rustig aan moet doen door de dorpjes) naar De Oranjekom, een van de ingangen tot de Waterleidingduinen. De duinen filteren het water voor Amsterdam, iets waar onder andere Jacob van Lennep voor gezorgd heeft. Het is een prachtig stukje Nederland waar je niet alleen water maar ook herten vindt. We lopen in ongeveer anderhalf uur een rondje door de Waterleidingduinen.

Eventueel kunnen we bij de Oase nog wat drinken voordat we weer richting huis gaan.

bottom of page