top of page

Herfstexcursie Appeltern

Hier vindt u een kleine herinnering aan deze excursie.

Van sommige van de excursies heeft Ernst ook video's gemaakt. Onderop in de pagina vindt u de knop waar u de video's kunt vinden, als ze er zijn.

.

Image-empty-state_edited_edited_edited_e
Image-empty-state_edited_edited.jpg

Weer een jaar voorbij en helaas was dit dan weer de enige excursie die we hebben door laten gaan.

Om toch de mogelijkheid te hebben wat te eten en drinken, zonder dat we daarvoor naar een specifiek restaurant moesten, had ik in samenspraak met Rinus besloten om naar Appeltern te gaan. Dus op naar het land van Maas en Waal.

Bij de kassa was het even rommelen met tickets en QR-codes maar wonder boven wonder ging dat allemaal goed. Met iedereen afgesproken dat we rond half 1 in de Wintertuin zouden afspreken om daar te lunchen. Dat had achteraf gezien wel gezamenlijk geregeld kunnen worden maar ik had ook niet verwacht 21 man te hebben. Een stuk meer vorig jaar toen we met z’n elven waren.


Zowel voor als na de lunch rustig met zijn allen door de tuin gewandeld met Rinus meestal voorop. Op een of andere manier is Rinus altijd al wel bekend met de route en weet alles haarfijn te vinden. Na de lunch dus even langs de mini rhododendronvallei met aan beide kanten grote ponticums. Meteen maar even herinneringen  ophalen aan het bezoek van de Amerikanen in 2018 want Ken Webb en zijn vrouw waren zo onder de indruk van de rhododendrons en Rinus had er nog een foto van.


Veel mensen waren erg blij elkaar weer eens te zien, dat was duidelijk.  Lou bood Henk aan zijn tuin volgend jaar voor de vereniging open te stellen en dat aanbod kwam mij heel goed van pas want de excursie naar het Gooi had ik al in 2020 willen doen toen de pandemie roet in het eten gooide.

Omdat Ernst dit jaar ook weer van de partij was, hebben we gelukkig weer een video voor deze excursie die u hieronder vindt.

Het was in ieder geval een geslaagde dag en we hebben lekker gegeten in goed gezelschap.

anker videoexcursies
bottom of page