top of page

Herfstexcursie Vorden 2022

Hier vindt u een kleine herinnering aan deze excursie.

Van sommige van de excursies heeft Ernst ook video's gemaakt. Onderop in de pagina vindt u de knop waar u de video's kunt vinden, als ze er zijn.

.

Image-empty-state_edited_edited_edited_e
Image-empty-state_edited_edited.jpg

Met een deze keer kleine groep van 12 mensen dit jaar de herfstexcursie gehouden. 

Om 10 uur begonnen we met ons bezoek aan de Wiersse in Vorden. 

De Wiersse kent een rijke geschiedenis maar omdat ik ook foto's neem, mis ik een deel van het verhaal. Maar de namen de Stuers en Gatacre vallen regelmatig en Peter Gatacre heeft veel gedaan voor de Wiersse. De delen die ik wel hoor, zijn boeiende stukjes geschiedenis waar toch ook de pachters in voorkomen, die een niet al te beste behandeling krijgen in het verhaal. Het zijn vooral de zichtlijnen die mij bijblijven, omdat het er werkelijk een redelijk aantal zijn in deze tuin. Alles is met wat ingenieus zichtsbedrog prachtig opgezet waardoor het er nog groter uitziet dan in werkelijkheid al het geval is. 

Om 12 uur is het naar het restaurant Woodbrooke waar we een kop koffie kunnen nuttigen. Veel te weinig tijd om even rustig te zitten maar het hotel ziet er prachtig uit. 

Om 13:10 komen we bij Wildenborch aan en onze gids is zelf werkzaam in deze tuin, wat duidelijk merkbaar is. De boomnamen onthoud ik slecht maar we hebben er toch een aantal grote exemplaren gezien. Eentje die was omgevallen in 1995 en daar nog steeds staat, gestut en wel. Verder is de berceau een prachtig exemplaar waarbij de discussie valt te houden of deze ook werkelijk uit de 19e eeuw komt omdat de boomstammen niet zo heel dik zijn. Bovenin zijn ze niet geleid wat ik eigenlijk mooier vind, maar dat is mijn mening.

En overal waar we kwamen, zagen we paddenstoelen...wat ik dan wel weer een leuke bijkomstigheid vond.

Het was weliswaar een drukke dag maar de tuinen waren absoluut de moeite waard, en de gidsen waren zeer bekwaam. Meer foto's kunt u hieronder bekijken. Mijn dank is ook zeer groot naar Wim Klein-Hulse voor zijn aandeel in de foto rapportage en natuurlijk heeft Ernst de video's weer gemaakt.


anker videoexcursies
bottom of page