top of page

Lente-excursie Het Gooi 2022

Hier vindt u een kleine herinnering aan deze excursie.

Van sommige van de excursies heeft Ernst ook video's gemaakt. Onderop in de pagina vindt u de knop waar u de video's kunt vinden, als ze er zijn.

.

Image-empty-state_edited_edited_edited_e
Image-empty-state_edited_edited.jpg

Even buiten mijn 'verrekening' in de wandeltijd bij Gooilust, was dit werkelijk de perfecte excursie. De opkomst was goed, het weer zonnig en warm, en de locaties waren prachtig. En het was ontzettend leuk om iedereen weer te zien!  


Normaal gesproken zou ik bij een bezoek aan Gooilust aan de voorkant geparkeerd hebben en zou de afstand naar de Rododendronvallei misschien een kwartiertje lopen zijn geweest. Omdat we met meerdere auto's kwamen, werd ons verzocht om aan de achterkant te parkeren, en van daaruit bleek de afstand naar de vallei iets groter. Het splitsen van de groep in 2 delen (een 'snellere' en een 'langzamere') was dan ook een logische oplossing. De eerste groep is na de rododendrons nog naar de Siertuin geweest, de tweede groep bleef bij de vallei. De siertuin bij Gooilust was een verrassing en veel groter dan ik verwachtte. De vallei was natuurlijk prachtig. 


Bij Gerdy in het Pinetum Blijdestein was het uitpuffen. Het tempo bij Gerdy was gelukkig een stuk langzamer zodat iedereen weer een beetje op adem kon komen en na een lekker kopje koffie of thee met een koek erbij, kregen we een rondleiding door de tuin. Het waren niet alleen de planten die vermeld moesten worden, over de zeldzame bomen moesten natuurlijk ook gesproken worden!


Ja, en dan de tuin van Lou die iedereen toch altijd weer prachtig vindt. Lou blijft er nogal nuchter onder maar men is en blijft verbaasd dat hij nog precies weet wat er in zijn tuin staat, en waar. Dat Lou bijvoorbeeld het gros van zijn houtsnippers eigenhandig de tuin in kruit, is best wel een prestatie.  Rond half 5 ging iedereen weer richting huis en kon deze prachtige dag worden afgesloten.

anker videoexcursies
bottom of page