top of page

Magnolia excursie 2023

Hier vindt u een kleine herinnering aan deze excursie.

Van sommige van de excursies heeft Ernst ook video's gemaakt. Onderop in de pagina vindt u de knop waar u de video's kunt vinden, als ze er zijn.

.

Image-empty-state_edited_edited_edited_e
Image-empty-state_edited_edited.jpg

Op zondag 2 april hebben we een bezoek gebracht aan 2 tuinen, te weten de privétuin van Marc Brosens in Chaam en de tuin en wijk bij Peter Blommerde in Ossendrecht. De derde tuin, die van Theo Leijdens, moesten we helaas deze excursie overslaan omdat Theo een beetje in de lappenmand zit. Al met al was het misschien qua tijd wel beter want nu was het geen reppen en racen om op tijd bij iedereen aan te komen.


Het was niet bepaald de warmste dag en helaas was het bewolkt maar iedereen wat het erover eens dat dat allemaal beter was dan de regen die we de dag ervoor hadden. In Chaam hadden de eigenaren koffie, thee en koekjes neergezet onder de overkapping wat zeker hielp met het warmblijven en Marc vertelde er lustig op los. Grappig was wel dat, alhoewel we voor de Magnolia's kwamen, het gesprek al snel uitliep op de rododendrons die er in grote getale aanwezig waren. Een werkelijk prachtige tuin die Marc steeds groter maakte door delen van het weiland erachter in te lijven. 

 

's Middags reden we door naar Ossendrecht. We mochten binnen komen en hebben met veel plezier toegekeken hoe de 2 jongste katten van Peter allerlei kattenkwaad uithaalden. Met ook daar koffie met koek om een beetje warm te worden, gingen we op pad om daar de Magnolia's te bekijken. Daarna zijn we doorgelopen om ook de wijk te bekijken. Veel gehoord over de zuurtegraad en kwaliteit van de grond en altijd weer hetzelfde probleem: te weinig ruimte om alle planten te plaatsen! Dus ook bij Peter een uitbreiding, deze keer bij buren in de buurt. Ik ben zelf wat eerder vertrokken dus de hele buurt heb ik niet gezien, maar dankzij de foto's van Wim Klein-Hulse kon ik na die tijd toch nog een beetje mee genieten.

anker videoexcursies
bottom of page