top of page

Nazomer 2023

Hier vindt u een kleine herinnering aan deze excursie.

Van sommige van de excursies heeft Ernst ook video's gemaakt. Onderop in de pagina vindt u de knop waar u de video's kunt vinden, als ze er zijn.

.

Image-empty-state_edited_edited_edited_e
Image-empty-state_edited_edited.jpg

Weer een excursiedag waarin we het ongelooflijke geluk hadden, prachtig weer te hebben. 


Om 10 uur afgesproken bij Kasteel Keukenhof, een pareltje van een park dat weliswaar niet heel groot is maar heel erg mooi is opgezet. Het terrein is vanaf halverwege de zomer bezaaid met perken met dahlia's, zo'n 150 verschillende soorten. Met het kasteel op de achtergrond en de oude muren die de dahliaperken omheinen, is het werkelijk een plaatje. 


Eerst bij de restaurant de Hofboerderij een kop koffie met gebak genuttigd en toen zelf als gids gefungeerd en iedereen rond geleid over het terrein. Nog even de heuvel op die bezaaid is met laurier, en waar Leon opnieuw moet consteren dat er geen bankjes staan. De rest van de wandeling Leon erop gewezen dat er wel degelijk bankjes in het park staan. Het was niet druk, en we hebben gezellig met zijn negenen over het terrein gewandeld. Met zo'n kleine club is dat een stuk makkelijker dan met een groep van 20 of 30 mensen.


Vervolgens terug gelopen naar de Hofboerderij om te lunchen. Het eten is erg lekker en de bediening is perfect.


Rond half 2 vertrokken voor een wandeling in de waterleidingduinen. Na 20 minuten komen aan bij de Oranjekom, een van de ingangen naar de Waterleidingduinen. Op dat moment begon het wel wat warm te worden dus alles in gepast tempo gelopen met als hoogtepunt de foto op de brug. Aan het eind nog een drankje genomen bij het Pannenkoekenrestuarant aan het beginpunt  en vervolgens om 4 uur weer richting huis. 


Omdat de groep zo klein was, erover zitten denken om dit niet meer te organiseren maar achteraf was de kleine groep zo gezellig, dat ik het misschien volgend jaar opnieuw probeer.

anker videoexcursies
bottom of page