top of page

Zomerexcursie Limburg

Hier vindt u een kleine herinnering aan deze excursie.

Van sommige van de excursies heeft Ernst ook video's gemaakt. Onderop in de pagina vindt u de knop waar u de video's kunt vinden, als ze er zijn.

.

Image-empty-state_edited_edited_edited_e
Image-empty-state_edited_edited.jpg

Ik was even bang dat het een kleine groep mensen zou worden die deze tuinen zouden gaan bezichtigen. Enkele weken voor de excursie, had ik zo'n 12 aanmeldingen en het leken er niet meer te worden. Dat we met uiteindelijk 28 mensen de tuinen bezochten, kwam omdat er op het allerlaatste moment nog veel aanmeldingen kwamen.

Alles verliep redelijk vlot. Het leek er zelfs op dat we bij Brooker Garden teveel tijd hadden en ook bij de laatste tuin was men snel uitgekeken. En ook al waren de tuinen prachtig, je ziet toch snel dat dit soort bijeenkomsten vooral gedaan worden voor de gezelligheid en het bijpraten.

Dat gezegd hebbende, waren vooral de eerste 2 tuinen prachtig; Anfra was in veel opzichten de 'minste' tuin van de drie maar die was alsnog leuk en interessant door de niet-alledaagse planten die op een enorme heuvel geplaatst waren.

Voor wat betreft het 'dahlia-thema' wat ik dit programma wilde zetten, was alleen de eerste tuin ook volgezet met deze plant. Het was leuk dat Tuin Verheggen ook dahlia's verkocht dus er was een aantal mensen die met redelijke hoeveelheden dahlia's zijn thuisgekomen.

Brooker Garden was eigenlijk de hoofdattractie. De lunch was enorm goed verzorgd en Loek en Annemarie waren meer dan gul met het eten en drinken. De tuin zag er prachtig uit en aan het verhaal van Loek te horen, werden kosten nog moeite bespaard om dit er perfect uit te laten zien. Elke herfst 30000 (!) bollen planten voor de lenteopening, elk jaar 70 kuub professionele mest de tuin in kruien, en zelfs een kleine 'voorstelling' over hoe hij de graskanten knipte. Het kon niet op en het werd allemaal met grote gastvrijheid gedaan!

Van daaruit richting Anfra waar de koffie, thee en het gebak al klaar stond. Men was ondertussen redelijk moe van het rondlopen dus veel mensen zijn erbij gaan zitten om gezellig bij te kletsen. De exoten in de tuin stonden er prachtig bij en ook deze tuin was een genot om in rond te lopen.

anker videoexcursies
bottom of page