top of page

Tuin Theo

Image-empty-state_edited.jpg
Image-empty-state_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

Toen Theo Leijdens in 2012 in Sint Willebrord ging wonen was net elke van de 1500 vierkante meter tuin ontdaan van begroeiing. Er was zelfs geen grassprietje meer te bekennen.

Sindsdien is er voortdurend aangeplant. Voornamelijk rhododendrons uit het wild, 250 verschillende soorten, in grootte varierend van centimeters tot meters, in een poging een representatieve doorsnede van het winterharde deel van het geslacht Rhododendron bij mekaar te brengen.

Bijzonder daaraan is dat het rhododendron-bloeiseizoen in deze tuin een maand of 8 duurt: het begint al rond de kerstvakantie en het eindigt pas na de zomervakantie.

Verder vind u er, zo'n 150 verschillende bomen- en struiken die uit zichzelf zuilvormig groeien en daardoor weinig ruimte in beslag nemen.

Een rhododendron rotstuin komt u er ook tegen, voor de nietige Rhododendronsoorten uit het wild, en een 'Bog garden' een moerastuintje met winterharde vleesetende planten. Tot slot er staan op zo beschut mogelijke plaatsen nogal wat winterzachte (subtropische) struiken..

Anker videos
bottom of page