top of page

Tuin Rinus

Image-empty-state_edited.jpg
Image-empty-state_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

Davidshof

Nadat mijn vader zo’n 50 jaar geleden stopte met de boerderij, die gelegen was aan de rand van natuurgebied Herperduin, heb ik het huis en een halve hectare grond overgenomen. Een tuin werd daarna aangelegd met veel gras, berken, vaste planten en drie rhododendrons, een witte, een paarse en een rode, want veel verstand van planten en bomen had ik toen niet.

Veel, zo niet alles daarvan is nu verdwenen en de tuin heeft na een halve eeuw een totale gedaanteverandering ondergaan en is door de jaren heen omgevormd tot een bostuin, geïnspireerd door de Engelse ‘woodland gardens’.

Inmiddels is een collectie ontstaan van zo’n 400 soorten en varieëteiten rhododendrons en 50 verschillende magnolia’s, Deze laatsten hebben in het laatste decennium mijn hart gestolen door hun spectaculaire bloei die vooral vóór de hoofdbloei van de rhododendrons plaats vindt.

In het vroege voorjaar bloeien de vele bolgewassen en verder zijn er nog camellia’s, kalmia’s en wat bijzondere bomen te vinden zoals o.a. ginko, metasequoia, parottia persica en acers.

Anker videos
bottom of page