top of page

Theorie

Onderstaande artikelen zijn opgezet om informatie te verschaffen over het geslacht Rhododendron. De eerste 3 artikelen zijn geschreven door onze hobby-kweker Theo Leijdens.

Image-empty-state_edited.png

Over hybriden, cultivars en groepen

Onder de Rhododendron-kenners worden bepaalde termen geregeld gebruikt. Deze termen worden overigens soms niet alleen voor rododendrons gebruikt, ook met andere planten spreekt men wel van hybriden en cultivars, bijvoorbeeld. Hier vindt u een inleiding over wat al deze termen betekenen.

Image-empty-state_edited.png

Het vormenrijke geslacht Rhododendron - een overzicht

Rhododendrons zijn er in allerlei soorten en maten. Bijna elke supermarkt of tuincentrum verkoopt ze. En toch zijn er ook rododendrons die niet te koop zijn. Hier vindt u een overzicht van het geslacht Rhododendron

Image-empty-state_edited.png

Hoe groot wordt mijn Rhododendron en andere informatie

Wat betekent die naam? Heeft u zich ooit afgevraagd hoe dat nou zit met de labels die u op Rhododendrons vindt? Wat ze bedoelen met 'groepen', en waarom sommige planten een groepsnaam hebben? Dan moet u dit vooral lezen!

Image-empty-state_edited.png

Ziektes

In het Nederlands vindt u eigenlijk niet zo veel informatie over rhododendronziektes. Echte ziektes komen niet zo vaak voor, problemen wel. Kwekerij Glendoick in Schotland heeft er in het Engels een goede uitleg gegeven. Klikt u op onderstaande link voor informatie.

bottom of page