top of page

Tuin Peter

Image-empty-state_edited.jpg
Image-empty-state_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

 Het huis was oorspronkelijk van mijn ouders. Ongeveer 45 jaar geleden was het een bos van Pinus sylvestris dat geleidelijk werd gekapt en beplant met Abies, Picea´s en Sequoiadendrons. Ik had al vrij jong een zwak voor deze enorme stijlvolle bomen. Na advies van een tuinarchitecte zijn er Magnolia´s toegevoegd aan de verzameling. De rhododendrons zijn er mede dankzij de hulp van Theo Leijdens bij gekomen.  Het zijn vooral subsectie Falconera en Grandia, en alleen Rh heatheriae en Rh. Protistum ontbreken.

Rond het huis liggen 4 vijvers en 54 ton rotsen verdeeld over 2 rotstuinen. In drie van de vijvers zitten vooral waterplanten, kikkers en salamanders en in de grootste zitten Koi karpers.

Vroeg in het voorjaar start de bloei op de grond met een tapijt van stinzenbollen en Helleboris, gevolgd door rotsplanten, Magnolia´s, Rhododendrons en Wisteria´s. Voor meer zomerbloei zijn Hydrangea´s geplant en voor herfstkeur meerdere Japanse Acers. De ‘Big Leaf’ Rhododendrons bloeien pas op late leeftijd, maar als de jonge bladeren uitlopen is het een prachtig gezicht. De bloemen worden de kers op de al aanwezige taart.

De laatste tijd is de nieuwe uitdaging boomvarens en bodemvarens. Stilaan groeit alles uit tot een prachtige jungle. Deze tuin kan overvloedige regen en hete periodes door klimaatverandering gemakkelijk aan, waardoor het altijd aangenaam is en voor ´Wildlife´ een droom door de diversiteit.

Anker videos
bottom of page